Begivenheder oversigt

MHVJ afholder hvert år nogle særlige arrangementsdage, hvor vi tager et “emne” op. Nedenfor kan du se vores særlige arrangementer, som vi afholder i 2019.

 

Motordag

Sommeren 2019 indledes

Søndag d. 26. maj

med Motordag, hvor betingelsen er, at trækkraften til toget skal stamme fra en motor.

Første tog kører fra Mariager kl. 9, og sidste afgang kl.15.20. Fra Handest køres der første gang kl. 9.50 og sidste tog afgår 16.20.

I samarbejde med ELRO-Fonden tilbyder en særlig dag på veteranbanen.

Mad for alle

Onsdag d. 5. juni

afholdes i Mariager på havneområdet det store Mad-for-alle-arrangement, når du stiger på toget lige ved siden af alle de fristende boder.

Kuffertdag

Søndag d. 7. juli

Søndag den 11. august er det atter tid for Mariager-Handest Veteranjernbanes særlige Kuffertdag, dvs. dagen, hvor passagerer, der medbringer en rigtig gammeldags kuffert (ikke rygsække, sportstasker o.lign.), kører gratis med toget.

Den Store Togdag

Søndag den 11. august
Veterantoget forlader Mariager

Den dag slippes alle banens mange hestekræfter løs for at afvikle en stor og udvidet køreplan, der ikke er set længe. I tidsrummet mellem kl. 9:00 og 16:20 afgår der ikke færre end 9 tog fra Mariager station i retning mod Handest. Denne dag kører vi med begge køreklare damplokomotiver, og til at supplere benyttes også de forskellige typer motorlokomotiver, som MHVJ råder over.

Alle banens driftsklare person- og pakvogne er naturligvis også på arbejde. Banens nestor er en pakvogn fra 1898 også kaldet en Bette Klaus. Banens Benjamin er til gengæld en personvogn fra 1934.

En så omfattende køreplan betyder også krydsninger på den enkeltsporede jernbane. Som den eneste veteranbane i landet, har veterantogene mulighed for at ”komme forbi hinanden undervejs”, nemlig i True, som er banens faste krydsningsstation. 

Lysregatta

Lørdag d. 7. september

kørte vi 4 aftenture ud langs med fjorden og op til banen højeste trinbræt Fjelsted.

Bamsedag

Søndag den 8. September

inviterer vores maskot, Bamse Bo, alle børn OG deres yndlingsbamse  gratis med toget, hvis de følges med en voksen.