Begivenheder oversigt

MHVJ afholder hvert år nogle særlige arrangementsdage, hvor vi tager et “emne” op. Nedenfor kan du se vores særlige arrangementer, som vi har afholdt i 2018.

 

Motordag

Sommeren 2018 indledtes

søndag d. 3. juni

med Motordag, hvor betingelsen er, at trækkraften til toget skal stamme fra en motor.

Første tog kører fra Mariager kl. 9, og sidste afgang kl.15.20. Fra Handest køres der første gang kl. 9.50 og sidste tog afgår 16.20.

På motordagen vil vi prøve at få så mange af vores motorkøretøjer ud at køre, som det er muligt, herunder også “Den røde rubin”, skinnebussen HBS Sm 210.

Kuffertdag

Søndag d. 1. juli

Søndag den 9. august 2015 var det atter tid for Mariager-Handest Veteranjernbanes særlige Kuffertdag, dvs. dagen, hvor passagerer, der medbringer en rigtig gammeldags kuffert (ikke rygsække, sportstasker o.lign.), kører gratis med toget.

Den Store Togdag

Søndag den 12. August
Veterantoget forlader Mariager

Den dag slippes alle banens mange hestekræfter løs for at afvikle en stor og udvidet køreplan, der ikke er set længe. I tidsrummet mellem kl. 9:00 og 16:20 afgår der ikke færre end 9 tog fra Mariager station i retning mod Handest. Denne dag kører vi med begge køreklare damplokomotiver, og til at supplere benyttes også de forskellige typer motorlokomotiver, som MHVJ råder over.

Alle banens driftsklare person- og pakvogne er naturligvis også på arbejde. Banens nestor er en pakvogn fra 1898 også kaldet en Bette Klaus. Banens Benjamin er til gengæld en personvogn fra 1934.

En så omfattende køreplan betyder også krydsninger på den enkeltsporede jernbane. Som den eneste veteranbane i landet, har veterantogene mulighed for at ”komme forbi hinanden undervejs”, nemlig i True, som er banens faste krydsningsstation. 

Bamsedag

 

Søndag den 2. September

inviterede vores maskot, Bamse Bo, alle børn OG deres yndlingsbamse  gratis med toget, hvis de følges med en voksen.

 

Lysregatta

Lørdag d. 8. september

kørte vi 4 aftenture ud langs med fjorden og op til banen højeste trinbræt Fjelsted.