Kastanjeture i efterårsferien

Kastanjeture i efterårsferien

Veteranbanen inviterer på kastanjetur
I efterårsferien fløjtes der på ny afgang for veterantoget mellem Mariager og Handest. 6 dage i børnenes efterårsferie inviterer veteranbanen på tur ud i efterårets smukke gyldne farver i landskabet omkring Mariager Fjord.
Stig ombord i det historiske veterantog med de åbne endeperroner enten i Mariager eller i Handest og tag på en efterårstur gennem de 17 maleriske kilometer i det afvekslende landskab syd for fjorden.
Og hvorfor ikke benytte lejligheden til at samle kastanjer og tage dem med hjem? På True og Vester Tørslev station er der store gamle kastanjetræer, der blev plantet, da privatbanen åbnede for 90 år siden. Disse gamle kæmper leverer frugter til fantasifulde og traditionsrige kastanjefigurer.
Tag en pose med og lad børnene samle kastanjer. Vi gør et ekstra ophold på stationerne.
Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager godt to timer, og der er nok at se på undervejs. – Der er også mulighed for at stå ude på de åbne endeperroner på personvognene og nyde kulrøgen og høre dampslagene fra det gamle lokomotiv, der tøffer sig gennem efterårslandskab med flittig brug af dampfløjten.
I Handest er Stationskiosken åben, og her er der mulighed for at få sig en kop friskbrygget kop kaffe eller en øl eller vand, og børnene kan få sig en is. – Is kan spises hele året.
Køreplanen for veterantoget i efterårsferien er den samme som i sommer. Tirsdage og lørdage køres med historiske motortog og torsdage og søndage kører det gamle damplokomotiv.
Trekantruten med bus, båd og tog kører også i efterårsferien, ligeledes efter sommerkøreplanen, med undtagelse af den allersidste søndag.
Hele familien er naturligvis meget velkommen til at tage madkurven eller eftermiddagskaffen med i veterantoget og nyde forfriskningerne undervejs – det gør blot turen endnu hyggeligere.
Veteranbanen kører følgende dage:
• Lørdag den 13. oktober = motortog
• Søndag den 14. oktober = damptog
• Tirsdag den 16. oktober = motortog
• Torsdag den 18. oktober = damptog
• Lørdag den 20. oktober = motortog
• Søndag den 21. oktober = damptog – Trekantruten kører dog ikke
”Så har I lyst til at se Mariager Fjord – og skovene deromkring – i de flotte flammende efterårsfarver i ro og mag og i historiske rammer, så planlæg allerede nu en tur med veterantoget i efterårsferien” opfordrer veteranbanens driftsbestyrer Jan Eriksen. ”Det er muligt på forhånd at booke billet til veterantoget via VisitMariagerfjords hjemmeside”.