Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lysregatta

september 12, 2020

 

Lysregatta & solnedgangstur med stil.

Lørdag den 12. september afvikles den årlige Lysregatta på Mariager Fjord. Traditionen tro stævner turbåden Svanen ud fra Mariager i følgeskab med et større antal private
både, der alle er illumineret.

Festligt ser det ud, når flåden af store og mindre både står ud af havnen i Mariager.
Solnedgangstur med stil
Atter i år er der mulighed for at komme med på en stemningsfuld solnedgangstur med veteranbanen og opleve ”septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide”. Fra Mariager station går turen ud langs Færgehagen og op gennem skoven ved Lunddalen med den smukke Mariager Fjord i baggrunden til banens højeste punkt Fjelsted trinbræt, der ligger i 54 meters højde over vandet.

Undervejs kan man i ro og mag opleve solnedgangen fra det mere end 80 år gamle veterantog. Togets lakerede teaktræsvogne i gyldne farver står perfekt til det rød-gule skær fra den nedgående sol.

På de sidste ture vil veterantoget som noget nyt også være illumineret, idet der i togets vinduer placeres små elektriske fyrfadslys, der skaber den rette gode og hyggelige stemning.

Toget når naturligvis at komme tilbage til Mariager station og til havnen i god tid, så alle kan opleve det farverige og flotte syn, når flåden af oplyste både stævner ud fra den idylliske fjordby.

Tag aftenkaffen eller en forfriskning med i toget – det er hyggeligt

Hvorfor ikke supplere en hyggelig familietur på en forhåbentlig lun og tør sensommeraften med en lille medbragt forfriskning i veterantoget? Tag kaffen eller anden forfriskning med og nyd den undervejs, medens solens sidste stråler går ned i horisonten mod vest. Det hele smager ”dobbelt så godt” i de gamle jernbanevogne.

Veterantoget kører efter følgende plan:

  • Fra Mariager station kl. 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 og 20:00
  • Ankomst tilbage på Mariager station 40 minutter senere.

På den sidste tur gør veterantoget holdt på dæmningen inden Mariager, hvorfra det er muligt at opleve synet af de illuminerede både ude på den smukke fjord.

Prisen for en aftentur er også overkommelig; nemlig 50 kroner for voksne og halv pris for børn indtil 12 år. Billetterne købes på Mariager station

 

Det gamle motortog arbejder sig fra Mariager op langs fjorden og gennem Lunddalen. Målet er banens højeste punkt Fjelsted trinbræt

 

En aftentur op langs Mariager Fjord er en smuk og betagende oplevelse. Både store og små nyder at sidde ude foran i førerrummet på motorkassen og opleve sensommerens skønne farver op gennem Lunddalen.

Detaljer

Dato:
september 12, 2020

Sted

Mariager Handest Veteranjernbane
Ny havnevej 3
Mariager, 9550
Telefon:
98541864
Hjemmeside:
www.mhvj.eu

Detaljer

Dato:
september 12, 2020

Sted

Mariager Handest Veteranjernbane
Ny havnevej 3
Mariager, 9550
Telefon:
98541864
Hjemmeside:
www.mhvj.eu